Wortelbegrenzer

Wortelbegrenzer voor bamboe

Wortelbegrenzer bamboe kopenWortels kunnen snel hun eigen weg gaan zoeken en zo snel grote delen van je tuin opeisen. Vooral bij bamboe is dit een gekend probleem. Niet alleen is dit vervelend omdat je de plant niet meer kunt tegenhouden, ook kunnen deze woekerende wortels schade aanrichten. Ik denk hierbij voornamelijk aan leidingen, maar zelfs gebouwen kunnen op lange termijn beschadigt worden!

De oplossing voor dit probleem is een wortelbegrenzer plaatsen, ook wel rootbarrier genoemd. Dit zeer dikke doek kan makkelijk worden geplooid en gesneden, maar wortels raken er voor enkele jaar onmogelijk doorheen! Voordat je een sterk woekerende plant in de tuin plaatst kan je dus best de kuil volledig dichten met een wortelbegrenzer zodat je gerust kunt zijn dat deze niet ongecontroleerd doorwoekeren!

Hoe een wortelbegrenzer plaatsen?

Stap 1: Beide kanten van de banen boven elkaar plaatsen en met dubbelzijdig kleefband samen kleven. Reeds nu een tweede kleefband aanbrengen, zonder de beschermfolie van af te trekken.

Stap 2: De boven elkaar geplaatste banen in Z-vorm vouwen en een derde kleefband aanbrengen, zonder de bovenste beschermfolie te verwijderen.

Stap 3: Na het correcte plooien de overige beschermfolies aftrekken en de kanten vast aan elkaar persen. Verticaal inbouwen, met de gladde groene zijde richting wortels.

Plantex Rootcontrol Racibloc: wortelbegrenzer

Dit is de wortelbegrenzer die wij aanbieden en goedkeuren. Een hoge duurzaamheid en doeltreffendheid, dit zijn de eigenschappen van deze begrenzer. Deze wortelbegrenzer heeft een gewicht van 325 g/m². Meer info over deze wortelbegrenzer voor bamboe vind je op onze webshop.